25dg ryżu, 2 szklanki wywaru z gotowania sandacza, 40dg ugotowanego sandacza, 2 jajka ugotowane na twardo, 5dg tartego chrzanu, natka pietruszki, 3-4 łyżki keczupu, 10dg żółtego sera, tłuszcz, tarta bułka, sól i pieprz do smaku.
Ryż opłukać, wsypać do wrzącego wywaru i ugotować na mały ogniu pod przykryciem. Rybę pokrajać w kostkę usuwając skórę i ości. Jajka posiekać. Naczynie wysmarować tłuszczem i posypać tartą bułką, nałożyć doprawionego ryżu, przekładając rybą i jajkami oraz przesypując chrzanem, posiekaną natką pietruszki i przyprawami, wyrównać powierzchnię, skropić keczupem, posypać startym serem, zapiec w gorącym piekarniku.
Ryż opłukać, wsypać do wrzącego wywaru i ugotować na mały ogniu pod przykryciem. Rybę pokrajać w kostkę usuwając skórę i ości. Jajka posiekać. Naczynie wysmarować tłuszczem i posypać tartą bułką, nałożyć doprawionego ryżu, przekładając rybą i jajkami oraz przesypując chrzanem, posiekaną natką pietruszki i przyprawami, wyrównać powierzchnię, skropić keczupem, posypać startym serem, zapiec w gorącym piekarniku.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz