Popularne posty

wtorek, 27 grudnia 2011

WĄTRÓBKA Z DROBIU CESARZA WILHELMA (II)


60dg wątróbki z kury, 1kg młodych ziemniaków, 10dg masła, 1/4 szklanki śmietany, 3-4 łyżki musztardy, 10dg żółtego sera, sól, pieprz i majeranek do smaku.
Wątróbkę opłukać, obrać z błon. Ziemniaki umyć, oskrobać, opłukać, wymieszać z roztopionym masłem i przyprawami, przełożyć do naczynia i piec w średnio nagrzanym piekarniku, często mieszając. Następnie obłożyć wątróbką, polać śmietaną połączoną z musztardą i przyprawami, posypać startym serem, piec jeszcze ok. 10 minut. Podawać po przygotowaniu z zieloną sałatą.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz