Popularne posty

wtorek, 27 grudnia 2011

ZAJĄC PO NAPOLEOŃSKU

Comber, białe wytrawne wino, 3 dg mąki, tłuszcz, 20dg małych pieczarek, pół puszki kasztanów, sól, pieprz i sok z cytryny do smaku.
Mięso umyć, zdjąć błonę, wyżyłować, zalać winem i pozostawić w chłodziarce na 24 godziny. Następnie wyjąć, osuszyć, natrzeć przyprawami, oprószyć mąką, zrumienić na silnie rozgrzanym tłuszczu razem z oczyszczonymi i opłukanymi pieczarkami, skropić winem i dusić na małym ogniu pod przykryciem. Pod koniec duszenia włożyć kasztany. Miękkie mięso pokrajać na porcje, ułożyć na półmisku i polać doprawionym sosem. Podawać z kluskami francuskimi i zieloną sałatą. 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz