60dg schabu, 4dg mąki, tłuszcz, 20dg cebuli, 10dg rodzynków, szklanka śmietany, sól, pieprz i miód naturalny do smaku.
Mięso umyć, odciąć kości, pozostawiając tylko małe odcinki kości żebrowych. Z mięsa ściąć zbędny tłuszcz, pokrajać na kotlety, lekko rozbić tłuczkiem zwilżonym wodą, uformować nożem i ręką owalne kotlety, posypać przyprawami i mąką, usmażyć. Cebulę obrać, opłukać, drobno posiekać lub zemleć, dodać do kotletów razem z opłukanymi rodzynkami i śmietaną, dusić kilka minut na małym ogniu, doprawić. Podawać z kaszą i kapustą z wody z masłem.
Mięso umyć, odciąć kości, pozostawiając tylko małe odcinki kości żebrowych. Z mięsa ściąć zbędny tłuszcz, pokrajać na kotlety, lekko rozbić tłuczkiem zwilżonym wodą, uformować nożem i ręką owalne kotlety, posypać przyprawami i mąką, usmażyć. Cebulę obrać, opłukać, drobno posiekać lub zemleć, dodać do kotletów razem z opłukanymi rodzynkami i śmietaną, dusić kilka minut na małym ogniu, doprawić. Podawać z kaszą i kapustą z wody z masłem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz